13 Ağustos 2014 Çarşamba

irmik helvası

MAlZEMELER :                                                                  
  Yarım cay bardağı sıvı yağ
  2 su bardağı irmik
 2 Su bardağı süt.
 1 su bardağı toz şeker
 1 paket şekerli vanilin
  biraz fındık , bi tutam hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI:                                                                       Öncelikle yağımızda irmiğimizi bi güzel kavuralım, irmiğimiz pembeleşince fındıklarımızı atalım , daha sonra ayrı bi kapta karıştırdığımız sütü , şekeri  ve vanilinimizi tenceremeze alalım 5 dakika daha kaynattıktan sonra soğumaya alalım ve dilediğimiz gibi servis edelim ;) afiyet olsun .

6 yorum:

  1. yeni evliyim ve eşim irmik helvasını çok sever teşekkür ederim güzel anlatmışsınız elinize sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öğrenmek istediğiniz yemek tsrifleri olursa ismini vermeniz yeterli ;))

      Sil
  2. Her kimseniz teşekkür ederiim

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Paylasimlariniz yetersiz geldi ama begendim

    YanıtlaSil