23 Ağustos 2014 Cumartesi

MEYVELI PASTA

Meyveli pasta için gerekli olan malzemeler
Keki için:
• 3 çay bardağı toz şeker,
• 4 çay bardağı un,
• 2 adet yumurta,
Muhallebi için:
• Yarım veya bir çay kaşığı margarin,
• Yarım litre süt,
• Yarım su bardağı un,
• 1 su bardağı toz şeker,
• 1 paket vanilya,
Meyveli pastanın üzeri için:
• 10 adet çilek,
• 3 adet muz,• 3 adet kivi,   • Çilekli sos
Meyveli pastanın yapılışı 
  • Öncelikle keki için gerekli olan malzemelerden 2 adet yumurtayı çırpın.
  • Ardından 3 çay bardağı toz şekeri ilave edip iyice çırpın.
  • Şekerler eriyene kadar çırpma işlemine devam edin.
  • Sonra unu da ekleyerek karıştırın.
  • Kullanacağınız kek kalıbını yağlayın ve karışımı içerisine dökün.
  • 180 derecede pişirin.
  • Kekiniz pişerken muhallebisini yapmaya başlayın.
  • Muhallebiyi yapmak için bir tencere alın.
  • Yarım litre süt, yarım su bardağı un ve1 su bardağı toz şekeri tencereye koyup karıştırmaya başlayın.
  • Kaynayana kadar karıştırın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alın ve içerisine margarini koyup mikser yardımı ile karıştın.
  • Ardından 1paket vanilyayı da ilave edip tekrar karıştırın.
  • Kek ve muhallebiniz piştikten sonra muhallebiyi kekin üzerine dökün.
  • Bir kenarda biraz soğuduktan sonra buzdolabına koyun ve iyice soğumasını bekleyin.
  • Bu arada muz çilek ve kivileri doğrayın.
  • Muzları yuvarlak yuvarlak doğrayın.
  • Çilekleri ortadan ikiye bölün kivileri ise halka halka doğrayın.
  • Kek buzdolabında soğuduktan sonra çıkartın ve muz, çilek, kivileri üzerine güzelce dizin.
  • Ardından çilekli sosu paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp dizmiş olduğunuz muz, kivi ve çileklerin üzerine dökün.
  • Pastanızı buzdolabında bir süre bekletin.
  • Buzdolabında beklediğinde daha güzel olacaktır.
  • Meyveli pastanızı buzdolabından çıkardıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
  • Meyveli pastanız hazır. Afiyet olsun…





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder